Rezultatul procesului de evaluare și selecție a SDL

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene comunică rezultatul preliminar al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare în cadrul mecanismului DLRC, mecanism implementat în conformitate cu art. 32-35 ale Regulamentului UE nr. 1303/2013.

Au fost depuse spre evaluare 49 de SDL pentru comunități marginalizate aflate în orașe/municipii cu populație de peste 20.000. 45 SDL au vizat orașe situate în regiunile mai puțin dezvoltate și 4 SDL au vizat sectoare ale municipiului București.

În urma procesului de evaluare, Comitetul Comun de Selecție a stabilit Lista preliminară a SDL selectate pentru finanțare, după cum urmează:

  • Pentru regiunile mai puțin dezvoltate, 31 SDL au fost selectate pentru finanțare, 14 SDL fiind respinse în etapele preliminare de evaluare (privind eligibilitatea, studiul de referință și parteneriatul);
  • Pentru regiunile mai dezvoltate (regiunea BI), 2 SDL au fost selectate pentru finanțare, iar 2 SDL au fost respinse în etapele preliminare de evaluare (privind eligibilitatea, studiul de referință și parteneriatul).

Lista finală a SDL selectate pentru finanțare va fi stabilită în urma rezultatelor soluționării contestațiilor, proces care va avea loc în luna ianuarie 2018.

Toate GAL-urile care au depus strategii spre evaluare vor fi notificate în scris (prin e-mail), până pe data de 8 ianuarie 2018, cu privire la rezultatul procesului de evaluare, având posibilitatea să depună contestații în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea notificării oficiale. Contestațiile vor fi depuse în scris (prin fax, e-mail sau la sediul MDRAPFE), cu menționarea în clar a criteriilor pentru care evaluarea este contestată, precum și argumentelor care susțin contestația.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of