Luna economiei sociale

Luna mai este luna popularizarii si promovarii economiei sociale. Intreprinderea sociala este un tip nou de afacere ce speram sa fie din ce in ce mai apreciat si in Romania. De la producerea obiectelor manufacturate, artizanat, pana la alimentatie publica, intreprinderea sociala este un concept de business ce isi bazeaza rezultatele economice si profitul pe crearea de locuri de munca si plata persoanelor din medii defavorizate, apartinand unor grupuri vulnerabile sau dezavantajate sau a persoanelor cu dizabilitati.
Atingerea obiectivelor economiei sociale se poate realiza prin desfasurarea urmatoarelor activitati de interes general:
producerea de bunuri, prestarea de servicii si/sau executia de lucrari care contribuie la bunastarea comunitatii sau a membrilor acesteia;
-promovarea cu prioritate a unor activitati care pot genera sau asigura locuri de munca pentru incadrarea persoanelor apartinand grupului vulnerabil;
-dezvoltarea unor programe de formare profesionala dedicate persoanelor din grupul vulnerabil;
-dezvoltarea serviciilor sociale pentru cresterea capacitatii de insertie pe piata muncii a persoanelor din grupul vulnerabil.
Activitatea intreprinderilor sociale precum si a intreprinderilor sociale de insertie este reglementata de Legea nr. 219/2015 privind economia socială precum si de Normele metodologice de aplicare a acesteia.
Grupul de Actiune Locala Turnu 21 si-a asumat, prin Strategia de dezvoltare locala, sa finanteze cu prioritate propunerile de proiecte depuse de catre intreprinderile sociale si intreprinderile sociale de insertie.
Suntem la dispozitia antreprenorilor sau viitorilor antreprenori cu informatii legate de economia sociala.

Photo by Bogdan Raicu.

Legea nr. 219/2015 privind economia socială

Normele metodologice de aplicare a Legii 219/2015

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of