Sesiune de cursuri legate de mecanismul DLRC – dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii

 

În perioada 4.12.2019-5.12.2019, a avut loc o sesiune de training şi întalniri pe tema dezvoltării locale sub responsabilitatea comunităţii (DLRC), sesiune care s-a desfăşurat la Bucureşti, în cadrul Complexului Cultural Sportiv Studenţesc TEI. Evenimentul a fost organizat de către Federaţia GAL şi Asociația Nevo Parudimos.

Temele dezbătute au fost Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC) şi posibilitățile de dezvoltare a accesului la fonduri disponibile prin programul DLRC pentru romi.

Evenimentul a avut ca scop promovarea implementării principiilor DLRC, precum şi aplicarea acestor principii şi obiective în vederea creşterii capacităţii organizaţiilor comunităţilor de romi si a indivizilor membri în GAL-urile Urbane de a influenţa pozitiv implementarea transparentă a strategiilor de dezvoltare locală a GAL-urilor Urbane şi, nu în ultimul rând, combaterea excluziunii sociale.

Pe perioada desfăşurării sesiunii, a fost organizată şi o vizită la Centrul Educaţional “Curaj”, centru înfiinţat de către GAL Sector 5. Am întȃlnit aici o echipă de adevăraţi profesionişti, oameni dedicaţi rezolvării problemelor cu care se confruntă copiii din comunitate.

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Notify of